weetjes brecht

 

deelgemeente Otegem

partner van Nele Vanhoutteghem

opleiding Filmschool / Muzikant

beroep Treinbestuurder

ik kan genieten van het zitten in mijn tuin en gewoon alle zintuigen open te zetten en vervolgens genieten van de rust. Eventueel een vers geplukte peer of appel in de hand, of een pintje van de lokale brouwer.

favoriet kunstenaar, schilderij, auteur, boek, muziekgroep, cd, film, regisseur, tentoonstelling Mijn favoriete kunstenaar is Jarne Debue, favoriet schilderij: zo een beetje alles van Magritte, favoriete auteur is momenteel Koen Strobbe, favoriete boek: het Smelt van Lize Spit heeft veel indruk op me nagelaten. Exodus blijft mijn favoriete groep met het album Tempo of the Damned op 1. Geen twijfel. Favoriete film, Melancholia van Lars von Trier. Favoriete regisseur: Wes Anderson. Tentoonstelling: ik ben fan van het SMAK in Gent, vooral in surrealisme kan ik me verliezen.

sport Thuis hebben we een loopband, een roeier als in House of Cards, een hometrainer en allerhande spullen om fit te blijven. Geen reden dus om stil te zitten. Daarnaast gebruik ik de (elektrische) fiets om te gaan werken en durf ik al eens de draaideur van het LAGO zwembad te beroeren.

interessante bestemming Het is niet erg Groen van ons om met het vliegtuig op reis te gaan, maar reizen verruimt ontegensprekelijk de geest. Cultuur staat op nummer 1 bij het aandoen van een nieuwe bestemming. In Toraja-land op het eiland van Sulawesi, Indonesië waren Nele en ik dan ook met verstomming geslagen over de manier waarop de mensen daar leven. Werkelijk, zoals André de gids vertelde, het grootste openluchtmuseum op deze aardbol.

horoscoop Vissen

schoenmaat 45

onvergetelijk moment Toen mijn aanstaande verloofde, na een weekend met de vriendinnen thuis kwam in ons leeg appartement, aan de kerk in Zwevegem, trof ze daar enkel mij en mijn gitaar aan. Daar heb ik haar ten huwelijk gezongen. Ik had de hele verhuis met hulp van vrienden en familie geregeld naar ons nieuwe stulpje in Otegem.

leukste ervaring Telkens ik muziek mag maken met mijn vrienden en de talloze podia die ik met talloze mensen heb mogen betreden.

wat wil je realiseren? Zwevegem is een gemeente om trots op te zijn, als niet - stad, zijn wij gezegend met veel ruimte en mogelijkheden. Laat ons deze niet verkwisten met nog meer vol bebouwen en de straten nog drukker te maken. Betonstop is het sleutelwoord.

wat maakt je gelukkig? Liefhebben en geliefd worden, daar draait het om in het leven.

wat ontroert je? Als een romantische komedie goed gemaakt is kunnen mijn ogen vol lopen. Daarom haat ik romantische komedies.

Wanneer je in het publiek staat te genieten van een optreden en de band is in bloedvorm en je bent deel van de massa die staat mee te brullen, dan kunnen mijn knieën ook wel eens zwak worden en wordt mijn intonatie minder.

wat kan er anders? Iedereen staat wel in contact met elkaar via sociale media, maar er moet meer samen getroept worden om problemen aan te pakken. Het initiatief moet komen vanuit de lokale politici om hier werk van te maken. Dorpsraden en actiegroepen zijn een must in een eerlijk bestuur.

Zwevegem kleurt groen betekent  De zelfstandigen in Zwevegem kreunen over de onaantrekkelijkheid en de leegstand van de centrumstraten, dit moet in de volgende legislatuur worden aangepakt. Groen aanplanten, daarmee bedoel ik veel groen aanplanten in deze straten, zal eenheid scheppen en zal meer aantrekken tot activiteit en wonen.

ik heb het moeilijk met onrecht bij kinderen. Serieus, kinderen zijn kinderen en die moet je alle kansen geven op een eerlijke, gezonde en vooral menselijke toekomst.