Els Stragier

 

deelgemeente Moen

partner van Ignace Tanghe 

moeder van Jutta (14) en Joran (11)

opleiding ergotherapie

beroep inhoudelijk coördinator en ergotherapeut op een afdeling binnen het Psychiatrisch Centrum Menen, coördinator woontrainproject Villa Via

Ik kan genieten van stilte, een klaterend beekje, een mooi vergezicht, muziek, een wandeling of fietstocht in de natuur, ongedwongen samenzijn met anderen, een goed gesprek, mijn gezin en mijn familie, hartelijkheid en eerlijkheid, positivisme en engagement.Via de muzikale hobby’s van de kinderen supporter ik voor en geniet ik van muzikale evenementen. Mijn vroegere gitaarpassie resoneert hierin mee.
JNM, Natuurpunt, WWF en Vredeseilanden/Rikolto krijgen actief mijn steun. 
Tekenen, creatief bezig zijn, tuinwerk, zwemmen, een toffe uitstap kunnen mij echt ontspannen.

favoriet kunstenaar, schilderij, auteur, boek, muziek, tentoonstellingHet impressionisme, maar ook werken van Michaël Borremans en natuurlijk de aquarellen die mijn moeder schildert, spreken me aan. Verder heb ik interesse in alle kunstvormen die mij raken.Ik lees graag, zowel fictie als non-fictie, maar heb geen favoriet boek of auteur.
Ik vind mezelf terug in de boeken van prof. Dirk Dewachter.
Mensen en werken met een inspirerende kijk op het sociaal engagement of ecologie wekken mijn aandacht. 
Een fijn theaterstuk of een muziekoptreden kan ik smaken.

Een favoriet voorgerecht, dessert heb ik niet, ik geniet vooral van het samenzijn met anderen bij een lekker hapje of drankje. Als ik dan toch zou moeten kiezen, neig ik naar groenten en fruit. 

interessante bestemming: Het hoeven geen verre, tropische bestemmingen te zijn. Zo heb ik onlangs het fantastische museum bij de grotten van Lascaux in de Dordogne bezocht. Ook in Zwevegem vind ik nog altijd (groene) plekjes die mij doen verwonderen.

Horoscoop: maagd

Schoenmaat: 38.5

onvergetelijk moment: momenten van ontroering, van goed lachen, van samen eenzelfde spirit voelen zijn voor mij onvergetelijk.

hobby’s Als hobby-imker werk ik mee aan het behoud van biodiversiteit, niet enkel voor de bijen, maar voor alle bloeiende planten die op bijen zijn aangewezen. Je leert anders de natuur observeren en wordt “zen” tijdens het imkeren.

Zwevegem kleurt groen betekent een menselijkere, eerlijkere en gezondere thuis voor iedereen, ook voor wie kwetsbaar is.

Mijn groene accenten liggen vooral op het meebouwen aan een zorgzame, gezonde, eerlijke, menselijke, groene gemeente waar je echt kan thuiskomen en waar geluk een haalbare kaart is, toegankelijke natuur voor iedereen in de nabijheid, veilige ravotplekken voor de kinderen. Grotere leefbaarheid, veilige verbinding van de dorpskernen en streven naar duurzame landbouw horen er zeker bij.

ik heb het moeilijk met het handelen vanuit frustraties, ik zie liever constructieve, positieve insteken t.o.v. diverse thema’s. Ook te weinig aandacht voor kwetsbare groepen ligt me moeilijk. Ik kan ook niet tegen mensen die hun beloftes niet nakomen.