Katrien Huysentruyt

 

deelgemeente ik woon sinds 1995 op de Kappaert in Zwevegem. 

partner van sinds 1994 gelukkig gehuwd met Mike Vandenbroucke

moeder van  Febe Vandenbroucke- 20 en enthousiaste leidster van de KSA ’t Vlinderke Marte Vandenbroucke – 19 en als synchroon zwemster bij de waterballetgroep de Flamingo’s de sportiefste thuis.

Opleiding Op mijn diploma staat gegradueerde in de residentiële en ambulante orthopedagogie, maar in de volksmond zeggen we gewoon ‘opvoedster’

Beroep Werk als ateliercoach van groep UbuntuX8K in het print-en bindatelier in Avelgem. Daar zorgen we voor intern – en extern printwerk, worden boeken hersteld en ingebonden en recycleren we karton-en papieroverschotten tot handgeschept papier en creatieve boekjes.

ik kan genieten van aangenaam gezelschap in een leuke sfeer met een lekker biertje of wijntje en een smaakvol hapje. Ik kan ook genieten van het kneden van brood, het zien rijzen , de geur van het gebakken brood en het ultieme moment : knabbelen van het nog half warme korstje.

sport  Ik probeer enkele keren in de week te zwemmen en sinds kort zie je me ook wel eens in de fitness. Ik hou van wandelen en fietsen in de natuur . En ik probeer mijn verplaatsingen naar het werk en de kleine boodschappen met de fiets te doen. Niet alleen uit sportieve, maar ook uit ecologische overwegingen. Als supporter zal je me niet vaak tegenkomen.

favoriet voorgerecht, dessert Heb een zwak voor chocolade. Mijn favoriete seizoen in de keuken is de zomer. Dan kan ik met mijn rieten mandje in de moestuin op wandel en kiezen welke groenten er geoogst mogen worden om daarna te experimenteren in de keuken. Zalig is dat.

interessante bestemming Op wandel- en fietstocht in Vlaanderen vraag ik me steeds af waarom we zo zot zijn om ons ver te verplaatsen naar een ander land. Mijn antwoord blijft hetzelfde: Ik geniet van alle mooie natuurplekjes…. Of het nu in Vlaanderen of verder in Europa is. Ik hou er van om te kamperen op een kleine rustige natuurcamping. Gewoon wat ongedwongen ronddwalen en stoppen op een plaatsje dat me aanspreekt lijkt me de ideale vakantie. Genieten.

horoscoop maagd

schoenmaat 39

mooiste West Vlaams woord goesting

onvergetelijk moment Toen we pas in Zwevegem kwamen wonen werd ons door een verantwoordelijke van wereldwinkel nationaal de vraag gesteld of we geen zin hadden om de blinde vlek in Zwevegem kleur te geven. Buiten alle verwachtingen in werd er massaal gereageerd op een oproep in de krant voor een infomoment. Meer dan 20 aanwezigen. Dit werd de opstart van een wereldwinkel in Zwevegem die jammer genoeg door allerlei omstandigheden na 20 jaar ophield van bestaan. 

leukste ervaring Ontmoeten van mensen waarmee het spontaan klikt en waardoor je een boost van energie krijgt om van alles aan te pakken. 

hobby’s Ga al jarenlang op donderdagavond naar de aquajogging en maakte er intussen vriendinnen.Als bestuurslid van Velt kan ik me het meest uitleven om evenementen te organiseren. Kan me’ jeunen’ in de keuken. Fietsen,wandelen,zwemmen,… Ervaarde dat het ‘vrije dansen- ongeremd … me ook wel ligt, maar maak daar nog te weinig tijd voor.

wat wil je realiseren? Op weg naar mijn 50 ste heb ik enkele persoonlijke doelen die ik nog wil bereiken… mijn eigen kleedje maken bijvoorbeeld.

Verder wil ik als groen kandidaat vooral steunend zijn omdat ik geloof in de kracht van mensen.

wat maakt je gelukkig? Anderen content zien maakt me gelukkig en daar wil ik aan werken.

wat ontroert je? De lente kan me ontroeren. De eerste warme zonnestralen, een vogel die voorbijvliegt met een takje in zijn bek, het frisse groen dat overal kleur brengt,….

Zwevegem kleurt groen betekent  Dat er plaats is voor frisse en groene ideeën. Dat jongeren kansen krijgen om enthousiast uit te groeien tot kritische wereldburgers, dat er plaats is voor natuur waar we kunnen van genieten, dat Zwevegem een open en warme gemeente is waar iedereen zich thuis kan voelen.

mijn groene accenten liggen vooral op mobiliteit. Voetgangers en fietsers moeten zich te allen tijde veilig voelen zodat ze nog meer kiezen om zich als zwakke weggebruiker te verplaatsen. Extra aandacht voor veilige schoolomgevingen moeten ouders stimuleren kinderen te laten fietsen. Het openbaar vervoer voor Zwevegem en de deelgemeenten zou op elk moment toegankelijker moeten zijn. Autodeelinitiatieven in Zwevegem zouden een meerwaarde kunnen zijn.

ik heb het moeilijk met het blijven stilstaan en stilzitten als je niet tevreden  bent. Het kan anders.