Eddy Loosveldt

 

 

deelgemeente Heestert

 

vader van Klaas (39) (x Jucy), Pieter (38) (x Leen); Jan (34) (x Tinne) en Bieke (30) (x Benoit)

 

opleiding, beroep gepensioneerd pedagoog - leraar - ambtenaar Natuur- en Milieueducatie

 

ik kan genieten van grootse natuur in het hooggebergte; van stilte en alleen zijn; van romantiek en meeslepende rustige muziek én van een lekker glas wijn.

 

favoriet kunstenaar, boek Paul Delvaux heeft iets magisch voor mij; een paar suggestieve schilderwerken van mijn vrouw Myriam die zelf is beginnen schilderen; de Griekse mythe van 'Filemoon en Baukis'; Waterschapsheuvel heb ik in één ruk uitgelezen.

 

sport Ik was bezeten van voetbal (bij Deerlijk Sport); als ik nu voetbal kijk dan voel ik me nog altijd mee opgaan in het spel.

 

favoriet voorgerecht, dessert Ik ben verslingerd op gravlax en op fijne sorbets.

 

interessante bestemming Ik droom ervan om in Vío in de Spaanse Pyreneeën te wonen, omringd door het hooggebergte.

 

horoscoop waterman

 

schoenmaat 43

 

onvergetelijk moment Een wanhopige ervaring van meer dan 30 jaar geleden is het levenloze lichaam van het zoontje van 1,5 jaar van onze buren dat naast de regenput vruchteloos gereanimeerd wordt.

 

leukste ervaring Als 16-jarige had ik het eerste lichaamscontact met mijn lief die nu nog altijd mijn vrouw is.

 

hobby’s biologisch tuinieren; naar vogels kijken; fietsen

 

wat wil je realiseren? gezellige en groene leefbuurten; voor elke deelgemeente een speel- en wandelbos van enkele ha groot.

 

wat maakt je gelukkig? Andere mensen laten voelen en ervaren dat ze echt wel iets waard zijn; als ik een stukje grond heb kunnen kopen voor Natuurpunt waar natuur weer alle kansen krijgt; ik zal intens ingetogen gelukkig zijn als Groen Zwevegem kan meebesturen om Zwevegem warmer, groener, veiliger en gezonder te maken.

 

wat ontroert je? een kind ,een mens die ongelukkig is

 

ik neem het altijd resoluut op voor mensen (en natuur) die onrecht aangedaan worden.

 

wat kan er anders? de mentaliteit, de houding die er in eerste instantie op gericht moet zijn om de andere blij en gelukkig te maken

 

Zwevegem kleurt groen betekent voor mij een gemeente die resoluut kiest voor het algemeen belang en dit op lange termijn.

 

mijn groene accenten liggen vooral op meer natuur dichtbij, op zorgen voor de meest kwetsbaren, op veilige straten en dorpen en op groene speelomgevingen en ontmoetingsplaatsen.

 

ik heb het moeilijk met bloedhete dagen en heb een hekel aan tegen de wind in fietsen.