Yves De Bosscher

 

deelgemeente Sint-Denijs

 

vader van Liam (19), Quirijn (17) en Marius (14)

 

beroep beleidsmedewerker Milieu bij de stad Harelbeke

 

ik kan genieten van …. fijne gesprekken met mensen. Van ongerepte natuur. Hier zijn en op reis zijn. Van muziek. Van muziek maken. Van een lekkere whisky.

 

Ik hou van vele soorten muziek, maar liefst met wat Keltische instrumenten. Beethoven is mijn favoriete componist. Ik kan er uren naar luisteren. Ik heb 2 favoriete schilders: Pieter Breugel de Oude en Salvator Dali. Mijn favoriete boek, nog altijd, de Slinger van Foucault van Umberto Eco. 

 

sport Ik zwem wekelijks mijn baantjes, per keer tussen de 40 en de 80. Verder ben ik veel in basketzalen te vinden omdat 2 van mijn zonen actieve basketballers zijn. Vroeger ook badminton gespeeld. En een fout afgelopen poging om opnieuw te joggen. Mijn pezen zijn ongeschikt :)

 

interessante bestemming Ik ben een Ierland-fanaat. Ik vind er ondertussen zonder GPS mijn weg naar mijn favoriete plaatsjes.

 

horoscoop Voor wat dat waard is: ik ben een schorpioen maar mijn steken zijn niet giftig.

 

schoenmaat 42 (en een half eigenlijk)

 

hobby’s Als kind de fascinatie voor natuur opgepikt, in het bijzonder vogelkijken. Ik noteer de dingen die ik in de natuur zie op de website van waarnemingen.be: https://waarnemingen.be/user/view/40264 en zelfs op reis gaat dit door https://observation.org/user/view/40264

 

wat wil je realiseren? Zwevegem is een fantastische gemeente met heel veel potenties voor een groene toekomst. Zwevegem kleurt groen betekent voor mij: aandacht voor duurzame energie mét burgerparticipatie, groene mobiliteit (veilig verplaatsen binnen onze gemeente, ook voor fietsers en stappers). Al wat moeilijker maar volgens mij te doen: ik zou de landbouw en natuursector met elkaar willen verzoenen. En er op toezien dat elke Zwevegemnaar zonder onderscheid zich maximaal gelukkig en zorgeloos kan voelen in onze gemeente.

 

wat maakt je gelukkig? Andere mensen gelukkig maken.

 

wat ontroert je? Echte emoties.