Plastic Attack

06 Juni 2018

Plastic Attack

Plastic Attack - halt aan alle onnodige plastic Persmededeling:

Ad Delhaize Zwevegem stelt zaterdag 2 juni 1000 stoffen zakjes ter beschikking aan zijn klanten om zo veel als mogelijk plastic verpakking te vermijden. Groen Zwevegem zal de klanten vragen de plastic verpakking die zij toch mee hebben in 2 bakken te deponeren gesorteerd volgens het soort plastic. Groen Zwevegem wil op die manier samen met de supermarkt consumenten sensibiliseren om te helpen de plastic soep in de oceanen, op de zeebodem en microplastics in ons milieu te verminderen. Uiteindelijk is het de bedoeling een volledige halt toe te roepen aan het gebruik van plastic als er alternatieven ter beschikking zijn. Dat kan alleen maar de gezondheid van de mens ten goede komen.
AD Delhaize heeft trouwens de beleidskeuze gemaakt om binnen enkele maanden het gebruik van plastic verpakking drastisch te verminderen.

Groen Zwevegem juicht de samenwerking met AD Delhaize toe, "want als supermarkten hun eigen klanten aanzetten om nu echt dringend werk te maken van de zorg voor ons leefmilieu, dan zal het consumentengedrag onmiddellijk ten goede keren. Zo krijgen we vlugger een groene en gezondere leefomgeving".

 

Actualisering:

Bekijk onze actie: